Concursuri şi recorduri trăznite

Imaginaţia oamenilor nu are limite în a imagina concursuri mai mult sau mai puţin excentrice sau în stabilirea de “recorduri mondiale” în domenii care nici nu vă trec prin minte. Am găsit relatări despre astfel de concursuri - organizate după regulamente din cele mai stricte şi jurizate de “comisiuni” foarte exigente - în presa interbelică așa că o să vă spun şi vouă despre câteva dintre ele. Pentru că trebuie să ne şi amuzăm, nu-i aşa?

Alergări cu coşuri…
… sau cu butoaie

"Ştiţi cumva cine era deţinătorul recordului mondial la “împinsul unui bob de mazăre de distanţa de… 40 de kilometri”? Dacă nu – vă spun eu ca e vorba despre mister Tom Rubber din Texas. Pentru a realiza valorosul record americanul şi-a construit un dispozitiv igenios din sârmă pe care şi “l-a montat” pe cap şi ajutat de el a parcurs distanţa de 40 de km. în patru labe împingând bobul de mazăre până în vârful unui munte."

Recordmanul la împins 
bobul de mazăre (40 de kilometri !!)
Cine se spală... mai repede"Sau poate ştiţi măcar cine a deţinut recordul mondial la “spălat viteză”? Tot eu o să vă spun că recordmena interbelică a acestei probe a fost Miss Mary Millers din Chicago care a reuşit performanţa de a se îmbăia în fix 4 minute. Păcat că nu am gasit în presa vremii şi regulmentul concursului sau măcar criteriile după care s-a făcut jurizarea. Probabil că fotografia “luată” în timpul concursului vă va da câteva indicaţii… suplimentare."

Cine stă mai mult...
într-un par
"În aceiaşi notă, o organizaţie parisiană numită “Înapoi la copilărie” ai cărei membri era doar domni cu vârsta mai mare de 60 de ani au organizat o întrecere de alergare cu cercul. “Record-man-ul” ultimului concurs a fost domnul Jean Pompier, care a înconjurat arena cu cercul de şaptesprezece ori şi jumătate şi şi-a învins adversarii ca urmarea a abandonului acestora."

Concurs de înot cu jobenul
Bunici alergând cu cercurile


"Trebuie neapărat să vă mai spun și că recordul mondial de “împuşcare” a sticlelor a fost stabilit de un berar din Portland care a avut nevoie de 9 secunde să doboare o sticlă. Sau că o cameră de mărime medie putea fi măturată de o super-gospodină în doar 8.3 secunde. Pot să vă spun de asemenea că se organizau concursuri de maximă audienţă de “durată a râsului”, de înot cu jobenul, de alergări cu 15 coşuri de nuiele pe cap sau de durată a şederii pe un ... par."

Sursa: articolul “Tot soiul de concursuri” - semnat Keystone - publicat în revista “Realitatea Ilustrată” - numărul din 7 octombrie 1934


4 comentarii :

 1. Si in România ne-am bucurat de un record träznit. 7,4 milioane de oameni au votat plecarea lui Popey Marinarul si totusi el, falnic ca bradul, a rämas sigur pe el si tare pe pozitzie. Si va rämâne in continuare ca Prim ministru, si apoi ca cine stie ce, pânä când il va inghitzi iadul. Nu este cel mai tare record?

  RăspundețiȘtergere
 2. Credeam ca am scris articolul in scopul de ...a ne amuza ! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ai dreptate, trebuie sa ne mai si amuzam din cand in cand... sunt binevenite asemenea articole. La mai multe! :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc Clara. Recomand cititorilor sa faca o vizita si pe:

  http://autostradaiubirii.blogspot.ro

  RăspundețiȘtergere