De ieri și de azi: Mormântul lui Adolf Hittler din Bucureşti

Recomandări:

Mormântul lui Adolf Hittler din Bucureşti


Revista "Realitatea Ilustrată" a publicat în numărul 28 septembrie 1933 un articol care avea ca subiect ipoteza conform căreia dictatorul german Adolf Hitler ar fi avut o origine semită (în 1933 Adolf Hitler, tocmai preluase puterea absolută în Gemania). Știrea se referă la un anume Hittler (cu doi “t”) al cărui mormânt se găsea în cimitirul Filantropia din București: 

Detaliu din fotografia publicată în revista
"Realitatea ilustrată" - numărul din 28 septembrie 1933

Mormântul lui Adolf Hittler în Bucureşti

“Evreii americani, comentând atitudinea dictatorului german faţă de cetăţenii de rasă semită, au emis părerea că Hitler trebuie să fie evreu, deoarece în decursul istoriei cei mai mari asupritori ai israeliţilor au fost renegați. Astfel, o pildă printre cele mai ilustre o alcătuieşte marele inchizitor Torrequemada, care era evreu botezat. În consecinţă, americanii au fãcut apel la comunităţile evreieşti din toată lumea să cerceteze dac'a existat o familie austriacă, Hitler, înrudită cu cancelarul german. Un evreu bătrân din Alexandria (Egipt) şi’a amintit c'ar fi cunoscut în România cu patru-cinci decenii în urmă pe un oarecare Hitler. S'a adresat rabinului dr. Niemerower din Bucureşti, care de fapt a găsit în cimitirul Filantropia un mormânt datat 26 Octombrie 1892 şi a cărui piatră funerară o reproducem în ilustraţia noastră. Mormântul e al lui Adolf Hittler, supus austriac. El a venit în România din părţile Poloniei de azi şi s'a angajat ca portar la hotelul Boulevard.


E probabil că nu există nici o legătură între decedatul şi Adolf Hitler cancelarul german. Oricum însă se dovedeşte că numele Hitler poate fi nume evreiesc şi că ipoteza că în vinele cancelarului german să existe sânge semit nu este exclusă. Dealtminteri aceasta n'ar avea absolut nici o importanţă. Mormântul poartă no. 9 şi se găseşte în rândul al 18-lea. Se găseşte în locul unde sunt îngropați săracii.”

Mormântul lui... Adolf Hittler
din Cimitirul Filantropia

Sursa: articolul “Mormântul lui Adolf Hittler în București” - publicat în revista Realitatea Ilustrată”  - numărul din 28 septembrie 1933



6 comentarii :

  1. Tatăl lui Adolf Hitler – Alois (născut pe 7 iunie 1637 în Stones – Waldviertel - Austria, a fost fiul nelegitim al Mariei Schicklgruber și al unui evreu mai tânăr cu 23 de ani – fiul patronului ei Frankenberger, unde lucra ca bucătăreasă. Deşi s-a căsătorit ulterior cu Johann Georg Hiedler, Maria Schicklgruber a primit pentru Alois pensie alimentară de la tatăl său Frankenberger. În 1976 Alois își schimbă numele din Schicklgruber în Hitler.
    După ce primele două soţii i-au murit în 1885 Alois s-a însurat cu Klara, nepoată de frate şi pentru a se căsători – fiind rude de gradul doi, au avut nevoie de acordul Vaticanului. Cu ea a avut 6 copii, dar singurul supravieţuitor a fost Adolf, deşi era foarte bolnăvicios. Deci, considerând descendenţa Adolf Hitler era UN SFERT de origine evreu. De fapt şi Eva Brauner, cu care s-a căsătorit înainte de a se sinucide, a fost evreică.
    Este una dintre numeroasele versiuni existente.

    Iată ce relatează ziarele vremii:

    Înainte de izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial în Germania se răspândeau pe ascuns fotografii care arătau mormântul evreului care a murit în 1892 - Adolf Hittler (nume evreiesc: Avraham Eyliyohn), aflat la cimitirul din București (mormântul 9, numărul 7, Grupa 18) . Ziarul polonez-evreiesc "Haynt" a publicat imaginea, și un jurnalist de la Varșovia a scris că a fost locul de veci al bunicului lui Adolf Hitler.
    (Vor Ausbruch des Zweiten Weltkriegs wurden in Deutschland insgeheim Photographien herumgereicht, die das Grab des 1892 gestorbenen Juden Adolf Hittler (jüdischer Name: Avraham Eyliyohn) auf dem Bukarester Friedhof (Grab 9, Reihe 7, Gruppe 18) zeigten. Die polnisch-jüdische Zeitung "Haynt" veröffentlichte das Bild, und ein Warschauer Journalist schrieb, es handele sich um die letzte Ruhestätte von Adolf Hitlers Großvater.)




    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant si intrigant. Abia astept dezvluirea misterului. Te invit intre timp sa citesti cateva randuri interesante depre Hitler dictatorul pe blogul meu http://lumesievenimente.blogspot.it/2012/04/teoria-pamantului-gol-de-la.html . O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca am gasit articolul "original" din Realitatea ilustrata - cu stirea care a fost preluata mai apoi de presa europeana. Multumesc pentru precizarile care completeaza articolul - Anonimule.

    Interesant si articolul "Teoria Pamantului gol - de la extraterestrii la nazisti" de pe blogul Rodicai Cojocaru:

    http://lumesievenimente.blogspot.it/2012/04/teoria-pamantului-gol-de-la.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceva deosebit de interesant, REAL nu presupuneri sau speculaţii

    Biograful lui Hitler și fostul preot Franz Jetzinger ("Hitler Youth") relatează că a fost posibil că Hitler a lăsat să fie distrusă o întreagă comunităte în Waldviertel pentru a stinge urmele sale genealogice. Faptul că, comunitatea Döllersheim (și împrejurimile) în care tatăl lui Hitler s-a născut și bunica lui Hitler a fost îngropată, a fost transformată într-o mare zonă de antrenament militar german în 1941, lasă se să speculeze: "Are în totalitate explicaţia (aspectul) că distrugerea localităţii Döllersheim, făcută la comanda Führerului - denotă ura dementă a acestuia faţă de tatăl său, care, probabil, a avut un evreu ca tată ".

    Der Hitler-Biograph und frühere Priester Franz Jetzinger ("Hitlers Jugend") hält es sogar für möglich, daß Hitler eine ganze Gemeinde im Waldviertel habe niederwalzen lassen, um genealogische Markierungen auszulöschen. Die Tatsache, daß die Gemeinde Döllersheim und Umgebung, wo Hitlers Vater geboren und Hitlers Großmutter beerdigt worden ist, 1941 in einen großdeutschen Truppenübungsplatz verwandelt wurde, ließ ihn spekulieren: "Es hat ganz den Anschein, daß die Vernichtung Döllersheims direkt über Auftrag des Führers erfolgte -- aus irrsinnigem Haß gegen seinen Vater, der vielleicht einen Juden zum Vater hatte."

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru informatii, Anonimule. Ca intotdeauna interesante.

    RăspundețiȘtergere